E-ITSPEA 15: Eetika ja IT

 Tänase postituse teemaks on tehnoloogia ja tema eetiline pool. Kas tehnoloogia võib olla samaaegselt eetiline ja ebaeetiline? Minu arust saab ja saan seda lihtsa näitega tõestada. Paljud telefonid, eriti Apple'i, kasutavad nüüd näotuvastustehnoloogiat. Just seda tehnoloogiat võin nimetada korraga eetiliseks ja ebaeetiliseks.

Selle tehnoloogia eetilised aspektid:

  • Näotuvastustehnoloogia võib parandada turvalisust ja võidelda kuritegevusega, aidates politseil tuvastada kahtlusaluseid ja tagaotsitavaid.
  • Näotuvastustehnoloogia võib parandada erinevate teenuste mugavust ja tõhusust, nagu kontaktivaba makse, hoonele juurdepääs, passikontroll jne.
  • Näotuvastustehnoloogia võib edendada meditsiini, haridust, ettevõtlust ja muid valdkondi, kus isikupärastamine ja analüüs on olulised.

Selle tehnoloogia ebaeetilised aspektid:

  • Näotuvastustehnoloogia võib rikkuda inimõigusi ja -vabadusi, nagu privaatsus, anonüümsus, eneseväljendus jne.
  • Näotuvastustehnoloogia võib olla ebatäpne või diskrimineeriv, eriti vähemuste, naiste ja laste suhtes.
  • Näotuvastustehnoloogiat võivad kuritarvitada või häkkida hoolimatud osalejad, nagu häkkerid, spioonid, terroristid jne.

Kokkuvõttes on näotuvastustehnoloogial potentsiaali nii hea kui kurja jaoks. Seetõttu on oluline reguleerida selle kasutamist eetilisi põhimõtteid ja ühiskonna huve arvestades.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

E-ITSPEA 2: Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

E-ITSPEA 8: IT proff...?