E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

 Sel nädalal tuleb valida üks IT-turvariskidest ja sellest kirjutada, samuti analüüsida seda "Mitnicki valemi" alusel. Minu valik oli trollimise suunas. Mulle tundub, et aktiivse internetelu ajastul on see probleem ja inimesed ei mõista täielikult, millised tagajärjed sellel võivad olla.

Trollimist võib pidada üheks infoturberiskiks, kuna see võib tekitada kasutajatele ja kogukondadele negatiivseid tagajärgi. Trollimine võib kaasa tuua valeinfo leviku, solvangud ja laimu. See võib mõjutada kasutajate arvamusi konkreetsete isiksuste, toodete, teenuste jms kohta.

Lisaks võib trollimine kaasa tuua kasutajate privaatsuse rikkumise, kuna trollid pääsevad ligi isikuandmetele ja kasutavad neid oma eesmärkidel. Samuti võib trollimine mõjutada ettevõtete, kaubamärkide ja organisatsioonide mainet, mis võib kaasa tuua rahalist kahju.

Trollimise leevendamiseks saame rakendada Mitnicki valemi komponente: tehnoloogiat, koolitust ja reegleid.

  • Tehnoloogia: Üks peamisi trollimise põhjuseid on anonüümse suhtluse võimalus Internetis. Trollide arvu vähendamiseks saame kasutada tehnoloogiaid, mis võimaldavad kasutajaid tuvastada. Näiteks saame kasutada autentimissüsteeme, mis nõuavad kodulehele või rakendusele juurdepääsu saamiseks identiteedikontrolli läbimist. Trollide tuvastamiseks ja nende kontode blokeerimiseks saame kasutada ka masinõppe ja andmeanalüüsi tehnoloogiaid.
  • Koolitus: Kasutajatele Interneti-etiketi õpetamine võib aidata vähendada trollimist. Selleteemalised kursused ja koolitused aitavad inimestel mõista, kuidas järgida viisaka suhtluse reegleid Internetis ja miks see on oluline. Samuti on oluline kasutajaid harida, kuidas trolle ära tunda ja kuidas neile õigesti reageerida.
  • Reeglid: Internetis käitumist reguleerivad reeglid võivad aidata vähendada trollimist. Need reeglid võivad hõlmata solvamise, ähvarduste ja valeandmete levitamise keeldu. Samuti saame luua reegleid, mis nõuavad, et kasutajad kasutaksid anonüümsuse vältimiseks oma tegelikku ees- ja perekonnanime.
Eeltoodust võime järeldada, et internetis trollimise leevendamiseks on vaja kasutada integreeritud lähenemist, mis hõlmab nii tehnoloogiat, koolitust kui ka reegleid. See on ainus viis luua turvaline ja nauditav võrgukogukond kõigile kasutajatele.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

E-ITSPEA 2: Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

E-ITSPEA 8: IT proff...?