E-ITSPEA 11: Arendus- ja ärimudelid

 11. nädala teemaks on meie arendus- ja ärimudelid ühe projekti alusel. Meenus, et tööl kasutasime sellist projekti nagu Trello ja otsustasime, et seda oleks päris huvitav analüüsida.

Trello on veebipõhine projektihaldustööriist, mis võimaldab luua ülesannete loendeid, tahvleid ja kaarte, jagada kolleegidega projekte ja ülesandeid. See projekt ei olnud midagi uut, kuid paistis silma kaartide ja tahvlite kasutamise idee poolest. See võimaldas luua lihtsaid ja intuitiivseid tahvleid, kus iga kaart tähistas konkreetset ülesannet või protsessi ja mida saab hõlpsalt laual liigutada, et jälgida edenemist. Selline lähenemine on muutunud kasutajate seas väga populaarseks ja sellest on saanud üks Trello peamisi edutegureid. Aga me ei räägi eduteguretest ja alustame arendusmudeliga:

Trello on projektijuhtimise tööriist, mis põhineb Kanbani tahvlisüsteemil. Trello pakub aga ka mõningaid Scrumi metoodikale omaseid funktsioone, nagu ülesannete hindamine ja ajahaldus.

  • Kanban on meetod, mis hõlmab pidevat töövoogu ja töövoo piiramist kindla arvu ülesannetega. Meeskond jälgib iga ülesande edenemist ja keskendub töövoo sujuvamaks muutmisele, et tulemusi kiiremini saavutada.
  • Scrum on meetod, mille puhul arendus toimub pidevate iteratsioonide kaudu, mida nimetatakse sprintideks. Igal sprindil on täpselt määratletud eesmärgid ja selle lõpus esitleb meeskond valmis funktsionaalsust.
Mis puutub ärimudelisse, siis Trello kasutab freemium-mudelit, mis võimaldab kasutajatel põhifunktsioone tasuta kasutada ja lisafunktsioonide eest maksta. Näiteks saavad kasutajad tasuta luua piiramatu arvu tahvleid ja kaarte, kuid selliste funktsioonide nagu mobiilirakendused või täiustatud integratsioonid nõuavad tasumist. Lisaks pakub Trello ettevõtteplaanide tellimust meeskondadele ja ettevõtetele, kes vajavad rohkem funktsioone ja projektihaldustööriistu.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

E-ITSPEA 2: Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

E-ITSPEA 8: IT proff...?